Gelderland verstrekt subsidies voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

eigen huis bouwenDe provincie Gelderland gaat subsidies verstrekken voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Een groep particulieren koopt dan gezamenlijk bouwgrond waar ze zelf woningen op bouwen. Deze groep bepaalt zelf met welke partij (architect, aannemer etc.) zij het project gaan uitvoeren. Gezamenlijk wordt bepaald hoe de woningen eruit gaan zien. Wij staan als gemeente positief tegenover CPO.

Informatieavond

Eind oktober organiseren wij samen met de provincie een informatieavond over CPO. Alle mensen die staan ingeschreven voor een kavel in onze gemeente zijn op de hoogte gesteld van het CPO en konden zich aanmelden voor meer informatie. Die personen ontvangen binnenkort een uitnodiging voor de informatieavond.

Bouwkavels voor particulieren

In onze gemeente worden al jaren kavels verkocht aan particulieren die daarop zelf een woning laten bouwen. Dit wordt Particulier Opdrachtgeverschap (PO) genoemd. Of kopers dan gezamenlijk een bouwplan ontwikkelen om de kosten te drukken of individueel gaan bouwen staat een ieder vrij. Bij CPO neemt feitelijk een groep het initiatief en niet de gemeente, een projectontwikkelaar, corporatie of bouwer zoals dit in de praktijk meestal het geval is.