Schuursloten laten plaatsen

Bij de meeste huizen zit wel een schuur. Of dat nu een berging is onder in een flat, een schuurtje in de achtertuin van je huis of een schuur ergens in de buurt van je huis, bijna iedereen heeft wel een schuur. Nu wil je daar natuurlijk graag spullen in doen. Helaas gebeurt het wel eens dat je de schuur met geen mogelijkheid open krijgt. Dat kan zijn omdat de scharnieren van de deur zijn vast geroest, maar meestal heeft het te maken met het feit dat het slot kapot is.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het slot niet meer goed is. Misschien heeft het huis lang leeg gestaan waardoor het slot lang niet is gebruikt. Dan is het slot misschien wel helemaal vast geroest en krijg je de deur daardoor niet open.

Wat ook kan is dat iemand iets in het slot heeft gestoken, waardoor nu de sleutel er niet meer in gaat. Dat betekent dat je op z’n minst een nieuwe cilinder moet aanschaffen. Anders is het slot niet bruikbaar.

Het kan ook zo zijn dat de sleutel stroef draait, omdat de verschillende onderdelen van het slot even gesmeerd moeten worden met olie. Als er geen olie meer in de onderdelen zit, loopt het allemaal niet soepel waardoor het slot stroef gaat.

Als de deur klemt, zou dit ook aan het slot kunnen liggen. Misschien is de sluitplaat losgekomen waardoor de deur niet goed meer sluit en opent. Wat je dan doet, is de sluitplaat opnieuw vastzetten. Dan zorg je ervoor dat deze niet meer uitsteekt waardoor de deur goed dicht kan.

Voor alle problemen die je hebt met schuurdeuren, kan je ook een slotenmaker in Groningen bellen, of iets meer in het midden van het land de slotenmaker Haarlem. De slotenmaker kan het slot vervangen, repareren of misschien alleen maar smeren. Dan weet je zeker dat alles goed is!